Vse aktualne novice

FOTOGRAFSKI NATEČAJ "TRAJNOSTNA MOBILNOST"

Fotografski natečaj "TRAJNOSTNA MOBILNOST"

FOTOGRAFSKI NATEČAJ " S CITRAMI PO DOMŽALAH"

V sodelovanju z JSKD OI Domžale smo v letošnjo prireditev S citrami po Domžalah vključili fotografski natečaj KD FKVK Mavrica. Prireditev je bila v soboto 25. maja 2024 zelo dobro obiskana. Prišlo je več kot 110 citrarjev iz vseh koncev Slovenije in so nam z igranjem polepšali že tako lep sončen dan. Fotografskega natečaja se je  tudi udeležilo večje število članov foto sekcije kluba.

OBČNI ZBOR KD FKVK MAVRICA

V ponedeljek 20.maja 2024 je bil občni zbor KD FKVK Mavrica. Zbrane je pozdravil predsednik društva Mavrice Miha Kosmač, ki je tudi vodil občni zbor. Na občnem zboru smo pregledali poročila organov/aktivnosti društva, foto ter video sekcije za preteklo leto. Zastavljen program je bil v celoti izpoljnjen oz. celo presežen. Potrdili smo program dela za letošnje leto.

ODPRTJE RAZSTAVE "EVEREST"

Odprtje razstave je bilo v ponedeljek, 13. maja 2024, v Kulturnem domu Radomlje. Številni prijatelji avtorja, alpinista, goskega reševalca Bojana Pollaka - Bojča, in ljubitelji fotografije so do zadnjega kotička napolnili Kodrovo dvorano. Prisotni so bili tudi udeleženci odprave Roman Robas, Stane Klemenc, Ivč Kotnik in Vanja Matijevec. V projekciji je Bojan predstavil vzpon na Everest. V galeriji razstav si lahko ogledate utrinke z otvoritve razstave.  https://fkvk-mavrica.si/content/odprtje-razstave-everest-0

BRONASTA PLAKETA OBČINE DOMŽALE NAŠEMU ČLANU PETRU ROJCU

V torek, 16.4.2024 je bila slavnostna podelitev občinskih priznanj Občine Domžale za leto 2023. Bronasto plaketo občine Domžale je prejel naš član Peter Rojc.

Čestitamo!

FILMSKI VEČER V KD RADOMLJE

V ponedeljek 15.4.2024 je bil filmski večer v Kulturnem domu Radomlje. Video sekcija je pripravila in prikazala pester izbor filmov. Ogledaki smo si:

- Olimpiada v Sarajevu,

- Ljubljana iz Ljubljanice,

- Potovanje z zeleno Želvo,

- Peru - Machu Picchu,

- Mamut išče dom.

Sledil je klepet ob domačih dobrotah in osvežitvi. Več si lahko ogledate v Galeriji razstav.https://fkvk-mavrica.si/content/filmski-ve%C4%8Der-v-kd-radomlje-dne-154...

GOSTOVANJE FOTOGRAFSKE RAZSTAVE "SENO - OTAVA" V KUD JaReM

Fotografska razstava z naslovom Seno-otava je bila odprta 9. aprila 2024 v KUD JaReM v Zavrhu pod Šmarno goro. Razstava  dveh delavnic v Arboretumu Volčji Potok je posvečena redkim, dragocenim znanjem in spretnostim, ki so jih naši predniki odlično obvladali. V dveh galerijah je razstavljenih 30 okvirjev s fotografijami udeležencev obeh delavnic.

ODPRTJE RAZSTAVE TREH GENERACIJ "PO OBALI"

V ponedeljek, 4.3.2024 je bilo odprtje razstave treh generacij družine Lomšek z naslovom "PO OBALI" v Kulturnem domu Radomlje. Razstavljene fotografije so nastale na slovenski obali. Utrinke z odprtja razstave sta posnela Iztok in Lojze in so na ogled v Galeriji razstav     in video otvoritve razstave. Avtor Iztok. https://fkvk-mavrica.si/content/fotografska-razstava-po-obali

 

ODPRTJE RAZSTAVE "SKRITI KOTIČKI SVETA" V CZM DOMŽALE

Anja Kosmač, naša uspešna mlada članica, je v Centru za mlade Domžale v četrtek, 15.2.2024 pripravila razstavo z naslovom "Skriti kotički sveta" in v sproščenem pogovoru s številnimi obiskovalci predstavljala fotografijoa za fotografijo in vtise ob fotografiranju teh skritih kotičkov.

objava v Modrih novicah https://www.modre-novice.si/aktualno/skriti-koticki-sveta-skozi-objektiv...

ODPRTJE RAZSTAVE "SENO - OTAVA"

V ponedeljek 5.2.2023 je bila otvoritev fotografske razstave in projekcija video posnetkov udeležencev dveh fotografskih delavnic v letu 2023  v Arboretumu Voljčji Potok v Kulturnem domu Radomlje. Utrinke z odprtja razstave si lahko ogledate v Galeriji razstav.

https://fkvk-mavrica.si/content/odprtje-razstave-seno-otava-0#overlay-co...

Strani