Vse aktualne novice

OBJAVA RAZPISA KLUBSKA LETNA PREGLEDNA RAZSTAVA 2022 - DVOJINA

KD FKVK MAVRICA razpisuje klubsko letno pregledno razstavo 2022 - DVOJINA za članice in člane foto sekcije. Razpis je v priponki

 

PREJEMNIKI NAGRAD IN DIPLOM FOTOGRAFSKEGA NATEČAJA "PO POTEH PLEČNIKOVE ZAPUŠČINE"

 

 

 

 

PRVA NAGRADA  IZTOK KONČINA  Bolharjev vhod s pergolo

 

Prejemniki nagrad in diplom fotografskega natečaja " Po poteh Plečnikove zapuščine"

  

OTVORITEV RAZSTAVE "KORUZO SMO PEKLI" IN INTERVJU S TONETOM MÜLLERJEM IN KARLOM STEINERJEM

V Knjižnici Domžale je bila 25.4.2022 ob 19.00 otvoritev fotografske razstave  z naslovom "Koruzo smo pekli". O razstavi je več povedala vodja foto sekcije Binca Lomšek, ki je tudi odprla razstavo.

V drugem delu večera pa sta bila v intervjuju  predstavljena  vodja video sekcije Tone Müller in v.d. predsednik FKVK Mavrica Karol Steiner, ki sta v besedi in filmih  opisala dolgoletno ljubiteljsko dejavnost na področju filma in videa v klubu. 

BRONASTA PLAKETA OBČINE DOMŽALE NAŠEMU ČLANU TONETU MÜLLERJU

V torek 19. aprila 2022 je bila slavnostna podelitev najvišjih občinskih priznanj Občine Domžale za leto 2021. Bronasto priznanje je prejel naš dolgoletni član Tone Müller .

prireditev si lahko ogledate na Domžalcu https://www.youtube.com/watch?v=0c4Vu9uqU2k

 

Utrinki z otvoritve fotografske razstave Radomlje ob prelomu tisočletja

Utrinki z otvoritve fotografske razstave članov FKVK Mavrica Albince in Janeza Kosmača, Mimi Pollak in Rajka Pavliča z naslovom "Radomlje ob prelomu tisočletja" in 90. življenskem jubileju Janeza Kosmača.s projekcijo filmov dne 28.3.2022 v Kulturnem domu Radomlje.

V Modrih novicah si lahko preberete članek na tem naslovu

https://www.modre-novice.si/aktualno/radomlje-ob-prelomu-tisocletja-odpr...

Utrinki z otvoritve fotografske razstave V hribih se dela dan, v hribih žari..

Utrinki z otvoritve fotografske razstave naše članice Mimi Pollak z naslovom V hribih se dela dan, v hribih žari, na predvečer kulturnega praznika 7.2.2022 v Kulturnem domu Radomlje. Razstava bo odprta do 21.3.2022.

Na povezavi si lahko preberete članek v Modrih novicah https://www.modre-novice.si/aktualno/veselje-dozivetja-trenutka-se-pomno...

 

Utrinki z otvoritve pregledne letne razstave fotografij za leto 2021

V ponedeljek 29.11.2021 je bila otvoritev klubske pregledne razstave s podelitvijo nagrad in diplom nagrajencem, ki jih je podelil Karol Steiner v.d. predsednika kluba in član žirije. Navzoč je bil Matej Primožič z JSKD, izpostava Domžale, ki je prispeval praktične nagrade.

Sledila je podelitev slavnostne listine častnega predsednika FKVK Mavrica dolgoletnemu predsedniku kulturnega društva Janezu Kosmaču.

Režiserju Francu Arku v spomin

V tem tednu nas je pretresla žalostna vest, da je odšel v 69. letu starosti režiser in scenarist TV Slovenija Franc Arko 

Kot študent je sodeloval v FKVK Mavrica, kjer je z nami posnel igrani film za AGRFT Univerze v Ljubljani Simetrija človeka. Radi se spominjamo našega sodelovanja, prvih filmskih začetkov in študijskega časa, ko smo se skupaj učili in ustvarjali. Veseli smo uspehov na področju filmske režije mladinskih in izobraževalnih oddaj TV Slovenija. Ohranjamo ga v lepem spominu.

Počivaj v miru, dragi Franc Arko!

PREGLEDNA KLUBSKA LETNA RAZSTAVA FOTOGRAFIJ ZA LETO 2021

 

FKVK  MAVRICA  iz Radomelj vas vabi na odprtje letne pregledne razstave fotografij 2021 v ponedeljek 29.11.2021 ob 18. uri v Kulturni dom Radomlje.

Vabljeni!

Na tej povezavi si lahko ogledate nagrajene fotografije

https://fkvk-mavrica.si/content/pregledna-klubska-letna-razstava-fotogra...

Strani