Predstavitev FKVK MAVRICA RADOMLJE

FOTOGRAFSKA SEKCIJA 

Člani prirejajo redne in občasne klubske in samostojne razstave fotografij ter revije projekcij. Sodelujejo na številnih razstavah v Sloveniji in v tujini. Sodelujejo tudi z mnogimi drugimi kulturnimi društvi in s Fotografsko zvezo Slovenije. Organizirajo in prirejajo fotografske razstave. Vabimo tudi k ogledu galerije fotografij članov Mavrice. 

FILMSKA SEKCIJA 

V preteklih desetletjih, ko je bila ljubiteljska filmska dejavnost na višku, so posneli več kot 200 dokumentarnih in igranih filmov v sodelovanju z dramsko sekcijo, ki je bila skoraj poldrugo desetletje tudi sestavni del kluba. Na številnih festivalih in drugih filmskih prireditvah po Sloveniji, nekdanji Jugoslaviji, pa tudi v tujini, so osvojili veliko število nagrad in priznanj (n.pr. prvo nagrado za igrani film na zveznem festivalu leta 1974 v Novem Sadu). V zadnjem desetletju, ko je zelo uspešno filmsko dejavnost izpodrinila video tehnika, člani filmske sekcije urejajo bogato filmsko nasledstvo in arhive, prirejajo filmske večere, na katerih prikazujejo svoje uspele avtorske filme, vsako leto pa posnamejo še en do dva nova filma. 

VIDEO SEKCIJA 

Video sekcija nadaljuje tradicijo filmske sekcije predvsem na področju dokumentarnega snemanja. Opremljeni s sodobno digitalno snemalno tehniko in solidno usposobljeni prevzemajo tudi zahtevnejša naročila kot so snemanje koncertov, gledaliških predstav itd. Video studio prostor za montaže in presnemavanja - so si s prostovoljnim delom uredili in opremili v Mengšu.

 

ORGANIZACIJA KLUBA

IZVRŠNI ODBOR kluba koordinira programe in delo vseh treh sekcij. 

V vodstvu kluba so: 

 

KOLEKTIVNO ČLANSTVO

Klub Mavrica je kolektivni član naslednjih krovnih organizacij, s katerimi tudi dobro sodeluje: 
Fotografska zveza Slovenije 
Zveza kulturnih društev Domžale 
Zveza kulturnih organizacij Kamnik 
Zveza organizacij za tehnično kulturo, Občinski odbor Domžale